Uitwendige therapie
Wineke Schoonbeek
Bignummer: 3901276930
Dorpstraat 18, 6998 AB Laag Keppel
0613673602 of 06-31798272
Mail; hoofdharthanden1@telfort.nl
Website; http://www.hoofd-harthanden.nl

Behandeldagen in Laag Keppel:
Dagen/ tijden in overleg; eventueel bij u thuis.

Voor afspraken, vragen en info:
Zie website, een mail sturen of bellen kan ook.

Vergoeding:
Zie uw polisvoorwaarden. Veelal alleen middels aanvullende verzekering.
Voor Menzis verzekerden geldt een aparte regeling*

Wat is uitwendige therapie?
Bij de uitwendige therapie wordt een natuurlijk middel op de huid aangebracht. Met de therapie is het mogelijk om het natuurlijk herstelproces te ondersteunen.

Welke therapieën onderscheiden we
– Ritmische inwrijving: er wordt olie op huid aangebracht. Dit wordt op een zachte rustige omhullende wijze op het hele lichaam aangebracht.
– Kompres/wikkel: hierbij wordt katoen of zijde gedrenkt in een middel en op of om een lichaamsdeel gelegd, bijvoorbeeld een zalfkompres bij hartenpijn of een tijmolie kompres bij bronchitis.
– Bij bad therapie wordt olie met het badwater gemengd met een aroma broes waardoor de werking van de olie goed in kan werken op het hele lichaam.

Iedereen die (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig heeft, kan baat hebben bij uitwendige therapie. Zowel volwassenen, zwangere vrouwen, ouderen, baby’s en kinderen.

Bij een inwrijving dient u te zorgen voor een flanellen laken, 2 handdoeken. De etherische olie verkrijgt u op voorschrift van de arts of ik kan ze in overleg bestellen als dat nodig is. Het is gebruikelijk na de behandeling warm ingepakt een half uur na te rusten.

Voor een wikkel of bad zijn de materialen via kostprijs bij mij verkrijgbaar.

Een behandeling duurt een uur en wordt één of twee maal per week gegeven. Dit kan volgens een ritme van 7 keer, maar in overleg is 12 keer ook mogelijk.

Kosten indien aanvullend verzekerd
*De therapeuten van het venkelveld beschikken ook in 2018 nog tijdelijk over een therapiefonds. Vraag naar de voorwaarden.
De uitwendige therapie wordt door regulier opgeleide verpleegkundigen gegeven die de Voortgezette Opleiding Verpleegkunde vanuit de Antroposofie bij Stichting Plegan hebben gevolgd.
Ik ben:
Lid van V&VN AZ (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Antroposofische Zorg);
BIG geregistreerd en ingeschreven bij de KvK.

Ervaringen van clienten