Diëtiste

24/10/2017 : De dietiste Mw A.Horstink is momenteel niet beschikbaar. Bericht volgt of dit tijdelijk of permanent is

Op een ontspannen manier naar een gezond eetpatroon
Eten en drinken maken een vast onderdeel uit van ieders leven. We hebben allemaal onze gewoontes in het kiezen en klaarmaken van eten. Wie of wat bepaalt mede wat jij doet: opvoeding, ideeën van anderen, emoties, partner, kinderen? Veel mensen ervaren problemen rondom het eten. Gewoon eten is niet altijd vanzelfsprekend. Voeding en gezondheid hebben alles met elkaar te maken. Soms wil je veranderen, soms moet je veranderen en om medische redenen een dieet volgen. Dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Veranderen is lastig, volhouden is lastig. Je wilt het wel maar het kan zijn dat je er alleen niet uit komt en dat je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding. Soms is er meer nodig dan een dieet- of voedingsadvies. Het kan zijn dat je moeite hebt met grenzen aangeven. Dat je je moe voelt of lusteloos. Dat je last hebt van eenzaamheid of schuldgevoelens. Het is dan goed wat dieper te kijken naar wat eraan ten grondslag ligt. Dit blijkt vaak een belangrijke rol te spelen.    Ervaringsgerichte begeleiding, waarbij gewerkt wordt vanuit de eigen beleving, blijkt werkzaam te zijn. Hierbij wordt de aandacht erop gericht om het maken van eigen keuzes te leren kennen en te leren omgaan met obstakels die een gezond voedingsgedrag in het dagelijkse leven in de weg staan.
Voor mij is voeding verbonden met innerlijke groei en verandering. Het omgaan met natuurlijke kwaliteiten is de basis voor een gezonde voeding.

Dieetadvies
Bij allerlei klachten en ziekten kan goede voeding bijdragen aan het herstellen van een gezond evenwicht, bijvoorbeeld bij:

 • Diabetes, hypoglycemie
 • Overgewicht,
 • Te hoog cholesterolgehalte,
 • Maag- en darmklachten, prikkelbare darm,
 • COPD,
 • Te hoge bloeddruk,
 • Ondergewicht, ondervoeding,
 • Vermoeidheid,
 • Slikklachten
 • reumatische ziekten
 • fibromyalgie
 • voedselovergevoeligheid
 • kanker

Voedingsadvies
Ook als er geen medische redenen zijn kan het fijn zijn eens extra aandacht te besteden aan uw eetgewoonten. Bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of borstvoeding, het kiezen van gezonde voeding voor uw kind, bij het ouder worden of het vinden van een eetpatroon dat past binnen een onregelmatig leefpatroon zoals bij wisselende werktijden of ploegendienst.
Mijn adviezen baseer ik op reguliere inzichten over voeding en gezondheid, gecombineerd met natuurvoeding en inzichten uit de antroposofie.

Meer dan stoffen
Ons lichaam, maar ook de producten die wij eten, zijn meer dan een optelsom van calorieën, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Daarbij kan je denken aan de herkomst en kwaliteit van voeding, de werking van verschillende smaken, maar ook de manier waarop je met voeding omgaat, zoals de sfeer waarin gegeten wordt en de aandacht die besteed wordt aan de bereiding en het eten op zich. Door hier aandacht aan te besteden kan je zelf gaan ervaren wat je goed voor je is en wat niet.

Anneke Horstink, diëtist (foto volgt)

 

‘Diëtist’ is een beschermde titel. Alleen professionals met een afgeronde hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek mogen deze titel gebruiken.
Voor uitgebreidere informatie: www.andermaal.nu

Anneke is bereikbaar via
T: 06-45760376
E: anneke@andermaal.nu

Vergoedingen
Vanuit de basisverzekering wordt (tot 18 jaar zonder eigen risico) een aantal uur dieetadvies per jaar vergoed. Dit kan per jaar veranderen. Vanuit uw aanvullende verzekering (geen eigen risico) wordt dieetadvies mogelijk ook vergoed.Raadpleeg daarvoor uw polisvoorwaarden.

Verwijzing?
U heeft voor een behandeling door de diëtist geen verwijzing nodig van uw arts. Helaas vergoeden sommige zorgverzekeraars dieetadvies toch alleen als er een verwijsbrief is. Daarnaast geeft een verwijsbrief extra informatie en vereenvoudigt het eventueel overleg met uw arts. Daarom ontvang ik u bij voorkeur met een verwijsbrief.

 • Lid van Nederlandse Vereniging van Diëtisten
 • Lid van NVDA (Nederlandse Vereniging van Diëtisten werkzaam vanuit de Antroposofie)
 • Geregistreerd bij: Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 79910897489