Huisarts Ellis

Ik ben sinds 1988 huisarts ((Bignummer:29020849001) en in Doetinchem sinds 1996
; inmiddels 25 jaar. Aangezien het in 1988 erg lastig was om je als huisarts in Nederland te vestigen besloot ik mijn geluk elders te beproeven en heb ik in Antwerpen een praktijk geopend.  Aldaar ben ik 5 jaar huisarts geweest, ben in deze tijd getrouwd en ben vader geworden.  Aangezien de Belgische huisarts minder centraal in de gezondheidszorg staat als in Nederland miste ik na verloop van tijd toch de veelzijdigheid van de Nederlandse huisartsenpraktijk.

Na de 5 jaar in Antwerpen werkte ik vervolgens 2 jaar als huisarts in Therapeuticum Mercuur te Eindhoven (1994-1995); een antroposofisch gezondheidscentrum in de wijk  Woensel.  Aangezien de groei achterbleef bij de verwachting vooraf  besloot ik na twee jaar een andere plek te zoeken.  In Eindhoven werd dochter no.2 geboren.

Eind 1996 kwam deze antroposofische huisartsenpraktijk in Doetinchem, in 1988 gestart door Dhr. Crijns, door zijn plotse vertrek vrij en kon ik deze praktijk, na een korte waarneemperiode, uiteindelijk begin 1997 overnemen; niet lang daarna werd dochter 3 geboren. Inmiddels zijn twee van de drie zelfstandig en buiten Doetinchem woonachtig.

Ik streef er sinds halverwege mijn Maastrichtse studietijd (= 1979) naar, een verbinding te leggen tussen de reguliere en de antroposofische geneeskunde; een zogenaamde complementaire aanpak. Voor 1979 was deze geneeskunde mij onbekend maar beleefde ik wel sinds enige tijd een eenzijdigheid in de reguliere geneeskunde. Inmiddels ben ik een ervaren arts en weet ik goed wat de praktische mogelijkheden en onmogelijkheden van beide geneeskundige richtingen zijn en daarmee hoe ze op diverse manieren verantwoord te combineren zijn.  Dat is ook nodig. Want de geneeskundige praktijk van alle dag is zeer divers en u als patiënt hebt ook nog eens uw wensen en opvattingen. Dit alles vraagt erom om op flexibele wijze, verantwoord met mijn kennis en inzichten om te gaan. Daarbij is het mijn streven steeds  u en uw zorgwensen centraal te stellen. Hoe bent u , linksom of rechtsom ( regulier of antroposofisch)  het beste te helpen; dat is de vraag die ik steeds voor ogen heb.

Hobby’s
Mijn dochters houden van spannende avonturen op vakantie en dan kan vader natuurlijk niet achterblijven.

P1050948i

Canyoning in de Drôme (Frankrijk)

 

 

Korte Omschrijving
Huisarts
Huisarts voor reguliere en antroposofische geneeskunde
Naam
Huisartspraktijk Ellis,
Regio
Doetinchem en omstreken
Kenmerken
Reguliere en antroposofische huisartsenzorg voor Doetinchem e.o. Tevens zorgprogramma's voor chronische vermoeidheid, overspanning en burn-out. Huisartspraktijk Ellis is de enige huisartspraktijk voor complementaire geneeskunde in Doetinchem. Waardering Zorgkaart 1/2017 : 8.7/10 - 17 stemmen