Divers Algemeen

Vermoeidheid na een bevalling – postnatale vermoeidheid
Hetzelfde probleem dat zich bij winterklachten voordoet doet zich ook voor bij klachten na een bevalling. U kunt op diverse sites lezen over een postnatale depressie en een post-partum psychose ; u zult niets vinden over postnatale vermoeidheid. Het lijkt alsof wij vinden dat dit er gewoon bij hoort. Niets is minder waar. Uiteraard kan er enige vermoeidheid bestaan , al of niet in relatie tot het geven van borstvoeding . Wanneer de vermoeidheid invaliderend wordt , de verse moeder zich door de dag heen moet slepen of zelfs bedlegerig wordt van vermoeid-heid dan is dit niet zomaar aan de bevalling als zodanig te wijten.
De enkele vrouwen die ik in een dergelijk geval met HM10 behandelde ( ± 2-3 ) reageerden snel en volledig op het middel.

Premenstrueel syndroom
Tot mijn eigen verrassing zijn er ook bij pms interessante resultaten geboekt . De problematische stemmingswisselingen en neerslachtigheid ; de behoefte alleen te willen zijn en jezelf af te willen sluiten ……het verbeterde aanzienlijk op de injecties . Ik hoop binnenkort een patiënten ervaring te melden van een patiënte die reeds na 1-2 uur merkte dat het beterde . Was haar niveau van functioneren eerst 30 % ; na afloop 80 % en de resterende 20 % werd met een ander antroposofisch middel (t.w. ovarium cp ; firma wala ) opgelost.

Zwangerschapsbraken
Slechts 1 patiënte werd voor zwangerschapsbraken met Hepar Magnesium D10 behandeld. Ze had al 1 of 2 opnames achter de rug. Reguliere medicatie hielp niet. De injecties hielpen binnen 1 dag. Het braken stopte en de kuur kon na enkele injecties gestaakt worden.

Overspannenheid en Burned out
Patiënten ervaren het middel geregeld als een ondersteuning mn voor de vermoeidheidsklachten die bij deze aandoening optreedt. Er dient een zekere rust in de situatie ontstaan te zijn alvorens met de therapie gestart wordt. In het begin van een overspannenheidstoestand zijn de emoties vaak zo heftig, het gevoelsleven zo labiel en de slaap zo gestoord dat een start weinig succesvol zal zijn. Het middel werkt dan namelijk helemaal niet zo goed. Wanneer er wat rust is gekomen ontstaan veelal een fase met oververmoeidheid en overmatige slaap. Het is met name in deze fase dat het middel in beperkte mate kan helpen.

Depressie
De resultaten zijn wat wisselend. Wanneer de depressie gepaard gaat met een sterke stemmingswisseling en daarmee wat op een premenstrueel syndroom lijkt acht ik de kans het grootste dat het middel helpt.

Mitochondriele myopathie
Er zijn tot dusver 3 patiënten met een mitochondriële myopathie behandeld. Bij alledrie was de kuur effectief. Het effect op energie en spierpijn is wisselend per persoon. 1 Patiënt heeft geen klachten meer; hij wordt bij ervaringen besproken als patiënt A. Een tweede heeft nog forse klachten van pijn en moeheid maar wel beduidend minder als voorheen. Hij heeft geen baat meer bij vervolginjecties al werd dat jaren wel gedacht. De derde functioneert redelijk mits de injecties geregeld herhaald worden.