Vast/consultatief

Inschrijven als vaste patiënt
Per 1/4/2023 is de praktijk na een korte pauze in het eerste kwartaal van dit jaar weer open voor nieuwe patiënten. Indien u zich als vaste patiënt wilt inschrijven dan kunt u dat bij de balie doen en de assistent om een inschrijfformulier verzoeken.
U kunt het formulier ook downloaden op de formulierenpagina

Inschrijven als consultatieve patiënt
Het is per 1/1/2023 wel nog mogelijk u zelf in te schrijven als consultatieve patiënt. Wat betekent dat? Patiënten die in principe een andere vaste huisarts binnen of buiten Doetinchem hebben maar mij willen raadplegen (= consulteren) om een andere (antroposofische) kijk op hun klachten te vernemen en deze eventueel ook antroposofisch te laten behandelen kunnen als consultatieve patiënt ingeschreven worden. U behoudt dan uw eigen huisarts en deze beheert ook uw centraal-medische dossier maar u kunt mij dan toch raadplegen.
Voor patiënten die buiten de gemeente Doetinchem wonen is dit de enige mogelijkheid mij te raadplegen. Bij deze patiënten kan ik geen visite afleggen (zie onder praktijkinformatie>visite).

Keuze
Patiënten die binnen de gemeente Doetinchem wonen hebben een keuze: vast in de praktijk komen of alleen op consultatieve basis. Sommige patiënten zijn erg aan hun huisarts gehecht, voelen zich daar prettig bij maar willen voor 1 specifieke klacht of voor 1 gezinslid eens een andere aanpak proberen. In zo’n geval kan een inschrijving op consultatieve basis een uitkomst bieden.

Aanmelden
Wilt u zich op consultatieve basis in laten schrijven?  Gaat u dan naar de pagina voor het
consultatieve spreekuur

Uitschrijven
Indien u de praktijk verlaat en naar een andere huisarts binnen Doetinchem gaat verneem ik graag de reden : afstand, ontevredenheid?  Uw besluit te vertrekken kan een reden zijn onze service, indien mogelijk, bij te stellen maar liever horen we eventuele kritiek natuurlijk voordat u vertrekt.
Vertrekt u naar een huisarts buiten Doetinchem dan ga ik er stilzwijgend van uit dat u de praktijk verlaat vanwege de verhuizing naar een andere gemeente en hoeft u geen expliciete reden van vertrek op te geven maar ik verneem ook dan graag hoe het bevallen is.

Procedure
U kunt aan de assistente vermelden dat u naar een andere huisarts vertrokken bent en verzoeken uw dossier naar deze nieuwe huisarts op te sturen. Zodra wij bericht krijgen van de andere huisarts dat deze u ingeschreven heeft sturen wij uw dossier op.