Uitwendige therapie

Bereikbaarheid en gegevens
Sandra Zoutendijk
Tel nr. 06-14885349
Mail: inwrijven4you@outlook.com

BIG- geregistreerd: 79044808530
V&VN lidmaatschapsnummer: 245350
Antroposofische zorg nummer: 200
Aangesloten bij de NVAZ
KvK nummer: 57541485
AGB-code zorgverlener: 90-042335
AGB-code praktijk: 90-(0)56428

Mw Zoutendijk werkt op maandagmorgen en donderdagmorgen in Therapeuticum VenkelveldAdres: Venkelveld 64 , 7006 TL Doetinchem

Wat is uitwendige therapie?
Het woord uitwendig zegt het al. Het gaat om therapieën die van buitenaf direct op de mens inwerken via de huid. De huid is ons grootste waarnemingsorgaan. Het gaat daarbij om heel subtiele waarnemingen. Alle behandelingen worden uitgevoerd met producten van natuurlijke oorsprong zoals etherische oliën, kruidentheën en metaalzalven. Deze middelen zijn het medicijn en worden aangeboden door middel van totaalinwrijvingen, deelinwrijvingen, zalflappen, kompressen, wikkels of baden. Het zelfhelend vermogen van de mens wordt hierdoor ondersteund en gestimuleerd. Het is niet de behandeling passief ondergaan maar actief betrokken willen zijn bij de genezing door jezelf de vraag te stellen: ‘wat wil ik dat er geneest door deze therapie’?

inwrijving

inwrijving

Uitwendige therapie is een onderdeel van antroposofisch verpleegkundige zorg. Antroposofische verpleging is gebaseerd op de grondfilosofie van Rudolf Steiner. Uitgangspunt: de mens is één geheel, bestaande uit lichaam ziel en geest. Naast de zorg voor het fysieke lichaam is er zorg voor het therapeutisch klimaat, voor ritme en structuur, deze bevorderen het welbevinden van de mens.

Er is interesse voor de ziel van de mens met al zijn gevoelens en stemmingen en voor zijn biografie. Omdat ieder mens spiritueel uniek is zal elk proces individueel verlopen. De verpleegkundige loopt een eindje mee, kan luisteren en misschien behulpzaam zijn. De antroposofisch verpleegkundige werkt nauw samen met de behandelend arts. Naast verpleegkundige behandelingen kan de zorg o.a. bestaan uit instructie en advies, begeleiden van ziekte processen en begeleiden van mantelzorgers.

Antroposofisch verpleegkundige zorg is een aanvulling op de reguliere verpleegkundige zorg. Ik zie de uitwendige therapie als een duurzame eigentijdse vorm van zorg die aanzet tot genezing. Het is mens- en milieuvriendelijk, eenvoudig en goedkoop. Een verwijzing door dokter Ellis is niet noodzakelijk, wel aanbevelenswaardig.

Vergoeding
Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt Uitwendige Therapie (zie Uw polisvoorwaarden).

Lumpsum 2016
Bent u als vaste patiënt ingeschreven bij huisarts E. Ellis van Therapeuticum Venkelveld? En bent u tevens voor uw ziektekosten verzekerd bij Menzis met een aanvullend pakket 2, 3 of 4? Dan kunt u gebruik maken van uitwendige therapie en wordt de betaling direct door Menzis aan mij gedaan U ontvangt geen nota; Het budget voor alternatieve geneeswijzen in uw aanvullende pakket wordt niet aangesproken. Deze uitbreiding staat niet in uw polis vermeld omdat het een speciale overeenkomst betreft tussen zorgverzekeraar Menzis en het Therapeuticum Venkelveld. In 2017 vervalt deze overeenkomst. 

Ervaringen van clienten