Bij het schilderen speelt het beleven van de kleur een grote rol. Kleur is een directe afdruk van onze gevoelswereld. Met name de nat-in-nat techniek werkt via het gevoelsleven harmoniserend op lichamelijke processen zoals de hartslag, de bloedsomloop en de ademhalingsprocessen. De therapeut zal o.a. deze manier van schilderen kiezen wanneer er sprake is van verstarring op lichamelijk gebied (bijv. bij kanker, artrose) of op psychisch gebied (burn-out, neurosen).

De natuur in alle seizoenen, maar ook gedichten, sprookjes of mythologische verhalen bieden een onuitputtelijke inspiratiebron bij het kunstzinnig werken.
(Klik op foto’s om deze te vergroten).

Terug naar kunstzinnige therapie 

"droogschilderen" met pastelkrijt.
Is nat-in-nat schilderen te uitvloeiend dan is pastel een prettig alternatief. Tere tinten maar ook diepe kleuren zijn mogelijk. Het poeder wordt rechtstreeks, met een tissue of met de vingers op het papier aangebracht.
De sluimer techniek
Het “sluieren” (transparante kleurlagen op droog aquarelpapier) is een langzaam proces dat extra geduld en aandacht vraagt waardoor intense kleurbeleving mogelijk is.

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

"nat-in-nat schilderen"
“nat-in-nat schilderen”