Praktijkondersteuner, physician assistent of verpleegkundige voor vermoeidheidsspreekuur m/v, 8 uur, te Doetinchem

Functieomschrijving

Voor het uitbreiden van een nieuw spreekuur voor mensen met chronische vermoeidheid ben ik op zoek naar een praktijkondersteuner, physician assistent of verpleegkundige. Om te starten gaat het om 8 uur per week. Op termijn is uitbreiding mogelijk.

Achtergrond

Sinds 2005 is door mij, huisarts Ernst Ellis, een 5-stappenplan ontwikkeld voor vermoeidheidsklachten. In 2023 heb ik hierover een boek uitgebracht: Chronisch Vermoeid; wat heb ik toch? De ervaring die ik sinds 2005 op deed, heb ik gebruikt voor de behandeling van onbegrepen chronische vermoeidheid, gewoonlijk met SOLK/ALK aangeduid.
SOLK/ALK, heeft bij vele huisartsen een ‘slechte’ roep; het wordt geassocieerd met chronisch klagende, somatiserende patiënten die veel tijd en energie kosten en die zo snel mogelijk naar een psycholoog gepraat moeten worden. Dit is geheel onterecht. Met mijn aanpak is het mogelijk patiënten die soms al tientallen jaren invaliderend moe zijn en zich hierin zeer onbegrepen voelen in korte tijd – vaak enkele maanden-  flink te laten herstellen. Het resultaat is een spreekuur met uiterst dankbare patiënten die een groot deel van hun vroegere sociale en arbeidsleven terugkrijgen. Dit geldt ook voor long covidpatiënten die steeds maar te horen krijgen dat er geen behandeling mogelijk is. Het gaat bij dit vermoeidheidsspreekuur dus om een curatief spreekuur, niet om een preventief spreekuur

Vanwege de snel toenemende landelijke interesse voor dit spreekuur ben ik per 1 september op zoek naar een medewerker met eerdergenoemde achtergrond.  In eerste instantie zal er een inwerkperiode van enkele weken zijn (1 dag/week) geflankeerd door boek, cursusmap en oefenmap.   Na de inwerkperiode is het de bedoeling om geheel vanuit huis te werken en dit mag op tijden die jou zelf het beste uitkomen. Je werkt grotendeels middels beeldbellen of telefonisch. Dit komt omdat de patiënten uit het gehele land (en soms buitenland) komen en de reisafstand anders een obstakel zou zijn.

Je wordt op afstand, waar nodig, ondersteund door ons gezellige team dat bestaat uit mij, huisarts en praktijkhouder, een collega vermoeidheids-poh, drie doktersassistenten en een praktijkmanager. De medewerkers binnen de praktijk bieden zorg aan patiënten voor reguliere huisartsgeneeskunde en antroposofische geneeskunde.

Functie-eisen

Als praktijkondersteuner voor het vermoeidheidsspreekuur heb je veel direct patiëntencontact; vanuit huis middels telefoon of beeldbellen of, als je thuis daarvoor de ruimte hebt, ook fysiek.  De werkzaamheden vinden geprotocolleerd plaats volgens het 5-stappenplan. 

Het HIS waar we nu mee werken is Omnihis Scipio. Binnen enkele maanden zullen we overstappen naar Sanday. Binnen de praktijk wordt op iMac’s gewerkt. Het huisartsinformatiesysteem kan ook op Windows werken. Je kunt thuis op eigen laptop, Pc of Mac werken.

Ben jij vriendelijk, enthousiast, kun je zelfstandig werken en neem je initiatief? Wil je verbreding van je vak naast de reguliere geneeskunde? Dan zijn we wellicht op zoek naar jou. Specifiek antroposofische kennis is niet noodzakelijk.

Inschaling

Voor de arbeidsvoorwaarden zal de cao Huisartsenzorg worden gehanteerd. Inschaling vindt plaats op basis van achtergrond en ervaring en rekening houdend met je huidige loonschaal.

Bijzonderheden

Informatie over de praktijk vind je op website: www.therapeuticumvenkelveld.nl. Wil je graag meer informatie over de vacature? Je kunt op alle werkdagen tijdens kantoortijden de praktijk bellen: 0314-346278

Heb ik je interesse kunnen wekken? Stuur dan vóór 20 juli a.s. je schriftelijke reactie met motivatie, vergezeld van cv, aan:

E.L.Ellis, huisarts
Venkelveld 64
7006 TL Doetinchem
of
eellis@huisartsellis.nl

Vergelijkbare berichten